Patatesli yemek tarifleri: Kolay ve lezzetli patatesli tarifler

Hemen her yemeğin yanında o var! Lezzetinden asla vazgeçemediğimiz patatesle birbirinden yaratıcı ve farklı tarif ve sunumlara imza atabilirsiniz.

FIRINDA PATATESLİ PUFLAR (4 KİŞİLİK)

MALZEMELER:

  • 500 gr haşlanmış patates
  • 4 adet yumurta
  • 100 gr süzme peynir
  • Dereotu

YAPILIŞI: Haşlanmış patatesleri rendeleyin. Soğuyunca yumurtaları, süzme peyniri ve kıyılmış dereotunu ilave edin. İyice karıştırın. Karışımı yağlanmış kek kalıplarına paylaştırın. 180 derecede 40 dakika pişirin.

Mesajınız var Mesaj içeren dekoratif tekstiller kadar sofra aksesuarları da çok popüler. Güne güzel bir başlangıç için gülümseten detaylardan.

Runner, nihale, demlik, Crate&Barrrel. Yuvarlak düz tabak, mumluk, Paşabahçe. Mermer havan, vazo, çiçekler, yapay sukulent, Mudo Concept. Bardak, Ikea. Mesajlı servisler, peçete, Porland.

KREMALI PATATES ÇORBASI (6 KİŞİLİK)
Çiçekli servis tabağı, kase, kaşık, Porland. Ayaklı servis, Paşabahçe. Çiçek, Mudo Concept. Potpori, Ikea.

KREMALI PATATES ÇORBASI (6 KİŞİLİK)

MALZEMELER:

  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kg taze patates (sarı patates)
  • 2 litre et suyu veya tavuk suyu
  • Tuz, taze çekilmiş karabiber
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 50 ml krema (veya labne)

YAPILIŞI: Soğanı kıyıp zeytinyağı ve tereyağı ile birlikte karamelize olana dek kavurun. Kabuğunu soyup iri halkalar halinde doğradığınız sarı patatesleri tencereye ekleyin. 5 dakika boyunca kavurun. Daha sonra sıcak et veya tavuk suyunu, tuzu ve baharatını ilave edin. Orta ateşte, patatesler yumuşayana dek pişirin. Bu süreç yaklaşık 40 dakika sürecektir. Ocaktan almaya birkaç dakika kala kremayı ilave edin. Karıştırıp servis yapın.

Çarpıcı sunumlar Yemekleri ortaya çıkarmak için onların renklerinin tam tersi tonları tercih edin.

BROKOLİLİ KUMPİR (4 KİŞİLİK)
Amerikan servis olarak kullanılan kurulama bezi, yeşil tabaklar, saksı, çiçek, Ikea. Sos tabakları, Porland.

BROKOLİLİ KUMPİR (4 KİŞİLİK)

MALZEMELER:

  • 8 adet küçük boy patates
  • Tuz
  • Karabiber

İç malzemesi için:

  • 200 gr brokoli
  • 100 gr krem peynir
  • 1 küçük kase haşlanmış garnitür (isteğe bağlı)
  • 4 tatlı kaşığı tereyağı

YAPILIŞI: Patatesleri iyice yıkayıp kuruladıktan sonra ısıya dayanıklı folyoya sarın. 200 dereceye ayarlı fırında, patatesler iyice yumuşayana kadar pişirin. İç malzemesi için diri kıvamda haşladığınız brokolilileri küçük küçük parçalara ayırın. Krem peyniri, garnitürü ekleyip karıştırın. Patatesleri fırından alın, folyosundan çıkardıktan sonra tamamen kopmayacak şekilde ortasından ikiye cep şeklinde kesin. Elinizle hafifçe iki yana doğru açın. Patatesler sıcakken kaşıkla hafifçe çıkartıp havalandırın ve içlerine hemen tereyağı sürün, tuz ve karabiber ekleyip tatlandırın. İç malzemeyi hemen paylaştırıp servis yapın.

Sağlıklı atıştırmalık Çocuklara sebzeyi sevdirmek, okuldan geldiklerinde sağlıklı bir öğün hazırlamak isterseniz brokolili kumpiri deneyebilirsiniz.

ŞİŞTE AKORDİYON PATATES (4 KİŞİLİK)
Kütük servis, galvaniz tepsi ve yapay satsuma buketi, Crate&Barrel. Yıldız formlu servis, Paşabahçe.

ŞİŞTE AKORDİYON PATATES (4 KİŞİLİK)

MALZEMELER:

  • 4 adet orta boy patates
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kimyon

YAPILIŞI: Patatesleri kabuğuyla birlikte iyice yıkayıp kurulayın. Patateslerin boyutuna göre tahta bir şiş alın. Bu tahta şişleri fırına girmeden önce yarım saat kadar suda bekletinki fırında pişerken şişler yanmasın. Patatesleri fotoğrafta gördüğünüz gibi kendi ekseninde dilimleyin ve şişlere geçirin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. 200 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin.

Hareketlensin Ana yemek yanında servis edeceğiniz akordiyon patateslerle sofranıza hareket katabilirsiniz.

HAZIRLAYAN: İLKE YILMAZ
FOTOĞRAFLAR: HANDE GÖKSAN
TARİFLER: İNCİ BAK/EAT DRINK SHOOT STUDIO
YAPIM ASİSTANI: BİLGE CANDAN YILMAZ
FOTOĞRAF ASİSTANI: MURAT ERDOĞAN

Salam kulesi̇ ve kızarmış kibrit patates tarifi (Kahvaltılık-atıştırmalık)

Sebzeli patates püresi tarifi – 4 kişilik