Tavuk ızgara, kekikli patates ile (6 porsiyon)
Patates ve taze kekiğin birlikteliğinden oluşan bu nefis garnitürü tüm et yemeklerinizin, ızgara balıkların yanında afiyetle tüketebilirsiniz.
Patates ve taze kekiğin birlikteliğinden oluşan bu nefis garnitürü tüm et yemeklerinizin, ızgara balıkların yanında afiyetle tüketebilirsiniz.
GEREKLİ MALZEMELER
- 1 kg patates,
- 4 dal kekik,
- 1 tutam toz safran,
- 1 soğan,
- 3 diş sarımsak,
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı,
- 1 su bardağı sıcak su,
- tuz
- Izgara tavuk için: 6 adet tavuk göğüs
HAZIRLANIŞI
Kekiğin yarısını yaprak yaprak ayırın. Patatesleri soyup elma gibi dilimleyin. Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Patatesleri ekleyip harmanlayın. Sıcak su, safran ve tuzu ilave edip tencerenin kapağını kapatın, patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp kekik yapraklarını ilave edin. Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Servis tabağına alıp kalan kekik dallarıyla yapraklarıyla süsleyin. Tavada önlü arkalı ızgara ettiğiniz tavuklarla birlikte servis edin.
AFİYET OLSUN

Pembe greyfurtlu su teresi salatası
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Fırında patates tarifi (Kolay ve lezzetli) -
Zeytinyağlı ayvalı kereviz tarifi -
Ramazan'da tatlı tüketmenin 8 kuralı -
Mug cake tarifi – Keyifli ve lezzetli tarif -
Evde öksürüğe karşı ballı turp tarifi -
Bebek pankek tarifi: Sade ve kakaolu bebek pankek yapılışı (3-5 kişilik) -
Limonlu tavuk çorbası tarifi -
Evde pizza tarifi – Yaban mantarlı pizza nasıl yapılır? -
Manda yoğurtlu pazı sarması tarifi -
Şurupta mürdüm eriği tarifi (3-4 kg mürdüm eriği ile yapılışı) -
Tagliatelle pesto alla Genovese tarifi -
Sevgililer günü menüsü: Leziz tarifler
Yorum Yaz