Fırında patates tarifi ile karşınızdayız. Patatesleri tabak yerine tek kişilik galvaniz kovalarda atıştırmalık olarak servis edebilirsiniz.
MALZEMELER
- Boyları yaklaşık 20 cm kadar olan 4 adet patates
- Maydanoz
- Toz sarımsak
- Tuz
- Zeytinyağı
YAPILIŞI
Patateslerin kabuklarını soyarak boyuna, kalem şeklinde kesin. Büyükçe bir kasenin içine alın. Üzerlerine zeytinyağı gezdirerek harmanlayın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt üzerine dizin. Toz sarımsağı patateslerin üzerine bol miktarda serpiştirin. Önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ayrı bir yerde maydanozları kıyın. Patatesler pişince fırından çıkarmadan maydanozları serpiştirin. Böylelikle bu ısıyla maydanozlar pişip patateslerin üzerine yapışacak ve de aromalarını verecekler.