Yer elması çorbası tarifi ile karşınızdayız. Bu leziz tarif soğuk aylarda bünyenizi güçlendirecek. İşte gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı…
YER ELMASI ÇORBASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 kg yer elması
- 1 küçük soğan
- 1 patates
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- Tuz
- 3/4 su bardağı krema
NASIL YAPILIR?
- Yer elması, soğan ve patatesi bir tencereye koyun. 5 su bardağı sıcak su ilave edin.
- Orta ateşte pişirin. El blendırıyla ezin.
- Zencefili ilave edip suyunu kontrol edin. Kremayı da ekleyip 3-4 dakika daha pişirin.
- Üzerini üzüm çekirdeği ve mısır gevreği ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Tarif: No: 22 yemek kitabından
TARİF 2: HAVUÇLU VE KREMALI YER ELMASI ÇORBASI TARİFİ
Kremalı yer elması çorbası tarifi ile karşınızdayız. Lezzetli ve vitamin deposu bu çorba tarifi, bünyenizi güçlendirirken ağzınızda enfes bir tat bırakacak. İşte gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı…
GEREKLİ MALZEMELER
- 500 g yer elması
- 1 küçük soğan
- 1 küçük havuç
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 6 su bardağı su
- Yarım su bardağı süt kreması
- Tuz
- Karabiber.
HAZIRLANIŞI
Soğanı soyup kıyın. Havucu ve yer elmalarını soyun, doğrayın. Yer elmalarının kararmaması için limonla ovun.
Sıvı yağı tencerede kızdırın. Soğanı ekleyip kavurun. Havuç ve yer elmasını ilave edip 10 dakika kısık ateşte soteleyin. Suyu ekleyip kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.
Tencereyi ocaktan indirip sebzeleri el blender’ından geçirin ve tekrar tencereye alın. Süt kreması, tuz, karabiber ekleyip bir taşım kaynatın.
Dilerseniz yeşil soğan ya da maydanoz ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN!
Tarif: EvBahçe