Manda yoğurtlu pazı sarması tarifi
Manda yoğurtlu pazı sarması tarifi iler karşınızdayız. İşte gerekli malzemeler ve yapılışı…
Manda yoğurtlu pazı sarması tarifi iler karşınızdayız. İşte gerekli malzemeler ve yapılışı…
GEREKLİ MALZEMELER
- 1 kg pazı, yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1.5 su bardağı pirinç
- 3 soğan
- 250 g kıyma
- 1 yemek kaşığı kuru nane, karabiber, kırmızı pul biber, kimyon, tuz,
- yemek kaşığı domates salçası,
- 1 su bardağı ince doğranmış maydanoz,
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Üzeri için: 1 su bardağı manda yoğurdu, 1 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı salça, 15 g tereyağı
HAZIRLANIŞI
Pazıları yıkayıp kaynayan tuzlu suya atın ve kolay sarılması için kısa bir süre haşlayın. Süzerek soğumaya bırakın. Soğanı yemeklik doğrayıp kıymaya karıştırın. Pirinç, zeytinyağı, tuz, salça, maydanoz ve baharatları ekleyip karıştırın. Pazının ortasındaki sert kısmı bıçakla çıkarın. Harçtan yaprakların içine doldurup sarın. Tencerenin zeminine pazı yaprakları serip, dolmaları tencereye dizin. En üste zeytinyağı gezdirip üzerine uygun büyüklükte bir tabak kapatın ve dolmaların hizasına gelecek kadar sıcak su ekleyin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın. Yumuşayıncaya kadar pişirin. Tereyağını eritip salçayı 3 dakika kavurun. Dolmaları tabağa alın. Üzerine yoğurt (tercihen sarımsaklı) ve salçalı sos gezdirdikten sonra sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN!

Izgara somonlu kinoa salatası tarifi
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Fırında patates tarifi (Kolay ve lezzetli) -
Zeytinyağlı ayvalı kereviz tarifi -
Ramazan'da tatlı tüketmenin 8 kuralı -
Mug cake tarifi – Keyifli ve lezzetli tarif -
Tavuk ızgara, kekikli patates ile (6 porsiyon) -
Evde öksürüğe karşı ballı turp tarifi -
Bebek pankek tarifi: Sade ve kakaolu bebek pankek yapılışı (3-5 kişilik) -
Limonlu tavuk çorbası tarifi -
Evde pizza tarifi – Yaban mantarlı pizza nasıl yapılır? -
Şurupta mürdüm eriği tarifi (3-4 kg mürdüm eriği ile yapılışı) -
Tagliatelle pesto alla Genovese tarifi -
Sevgililer günü menüsü: Leziz tarifler
Yorum Yaz