Türk kahveli cheesecake tarifi (6 kişilik)

Yemekten sonra bir Türk kahvesi içmek hemen hemen hepimizin en büyük keyfi. Peki Türk kahvesi ile yapılan tarifle bu tadı daha da artırmaya ne dersiniz?

GEREKLİ MALZEMELER

  • 600 gr labne peyniri
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket krema
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2.5 çay kaşığı Türk kahvesi
  • 1 çay fincanı şeker
  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 60 gr tereyağı
  • 3 yemek kaşığı toz fındık içi

KAHVE ŞURUBU İÇİN

  • ½ kahve fincanı granül kahve
  • ¼ kahve fincanı kakao
  • ½ kahve fincanı toz şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya özü
  • 1 çay kaşığı tuzsuz tereyağı

ÜZERİ İÇİN

  • Beyaz çikolata rendesi

YAPILIŞI

  1. Bisküvileri rondodan geçirip erittiğiniz tereyağını, toz fındığı ve 1 çay kaşığı Türk kahvesini ekleyerek karıştırın.
  2. 20 cm’lik kelepçeli bir kalıba yağlı kağıt serip bisküvi karışımını iyice bastırarak yayın. Kalıbı buzdolabına alıp iyice soğutun.
  3. Bir karıştırma kabına labne peynirini, toz şekeri ve kremayı alıp çırpın. Yumurtaları tek tek kırarak çırpmaya devam edin.
  4. Nişasta ve Türk kahvesini de ekleyip karıştırdıktan sonra buzdolabından çıkardığınız kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 165 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Soğuyana kadar oda sıcaklığında tutun. Daha sonra buzdolabına alın ve birkaç saat iyice soğuması için bekletin.
  5. Kahve şurubu için gerekli olan malzemeleri bir sos tenceresine alın ve kıvam alana kadar karıştırarak pişirip ocaktan alın. Oda sıcaklığında soğuyana kadar bekletin.
  6. Cheesecake’i buzdolabından çıkarın ve üzerine kahve şurubunu gezdirin. Beyaz çikolata rendesiyle süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.

AFİYET OLSUN!

Çilekli cheescake tarifi – Beslenme ve Diyet Uzmanı tarifi