Tavuklu fasulyeli salata tarifi ile karşınızdayız. Çok lezzetli bu hızlı salata, başlı başına bir ana yemek de olabilir.
Hazırlama süresi: 20 dakika
GEREKLİ MALZEMELER
- 6 dilim çemensiz pastırma
- 150 gr yeşil fasulye, yarıya bölünmüş
- 4 adet ızgara tavuk göğsü, dilimlenmiş
- 2 adet Yedikule marul, yaprakları ayrılmış
- 200 gr kurutulmuş domates, yağı iyice süzülmüş
Sosu için:
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı krema
- 4 adet ançüez, yağı iyice süzülmüş
- 1 küçük diş sarımsak, ezilmiş
YAPILIŞI
- Pastırmaları çıtır olana kadar ızgara yapın. Bu arada fasulyeleri kaynar tuzlu suda 5 dakika haşlayın, soğuk sudan geçirip süzün.
- Izgara yapılmış tavukları Yedikule marulları ile beraber geniş bir tabağa yerleştirip üzerine fasulye ve domatesleri serpin.
- Pastırmaları iri parçalara bölerek salatanın üzerine koyun.
- Zeytinyağı, krema, ançüez ve sarımsağı blender’a koyun, 2 yemek kaşığı soğuk su ekleyin ve pürüzsüz olana kadar çekin. Sosu salatanın üzerinde gezdirip hemen servis yapın.
İPUCU: Sosu önceden hazırlayıp buzdolabında saklayabilirsiniz.
KİŞİ BAŞI
KALORİ 341
YAĞ 21 gr
DOYMUŞ YAĞ 5 gr
KARBONHİDRAT 6 gr
Bu tariflerimiz de ilginizi çekebilir: