Tavuk biryani tarifi (6 kişilik)

Tavuk biryani tarifi ile karşınızdayız. Çok sevilen bu Hint yemeğine kendi imzanızı atın.

Hazırlama süresi: 30 dakika

İPUCU: Yaparken tavuk suyu yerine sebze suyu da tercih edebilirsiniz.

GEREKLİ MALZEMELER

  • 500 gr basmati pirinç
  • 2 adet soğan, ince doğranmış
  • 2 adet soğan, halka halka dilimlenmiş
  • 50 gr tereyağı
  • 1 adet defne yaprağı
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 4 kakule kabuğu, hafifçe kırılmış
  • 1 tutam safran
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş zerdeçal
  • 600 gr tavuk uyluk filetosu, 2 cm’lik parçalar halinde kesilmiş
  • 4 yemek kaşığı köri ezmesi
  • 1,5 lt tavuk suyu
  • Kızartma için bitkisel yağ
  • 3 yemek kaşığı sade un
  • 1 demet kişniş, doğranmış

YAPILIŞI

  1. Basmati pirincini süzgeçe koyup iyice yıkayın ve süzün.
  2. Doğranmış soğanları yumuşayana kadar tereyağında kavurun. Defne yaprağı, sarımsak, tarçın çubuğu, kakule kabukları, safran, zerdeçal ve tavukları ekleyin. Köri ezmesini ilave edin ve 5 dakika daha pişirin.
  3. Süzülmüş pirinci ve tavuk suyunu tavukların üzerine ekleyin, iyice karıştırın ve kaynama noktasına getirin. Kapağını kapatıp 5 dakika daha pişirin. Ocağın altını kapatın ve pirinçler pişene kadar 10 dakika demlendirin.
  4. Bu arada yağı bir tavada cızırdayana kadar ısıtın. Soğan dilimlerini un ile kaplayın ardından altın rengi olana kadar kızartın. Kızaranları kağıt havlunun üzerine alın. Tavukların üzerine soğanları ve doğranmış kişnişi ekleyerek servis yapın.

AFİYET OLSUN!

KİŞİ BAŞI

  • KALORİ 586
  • YAĞ 16 gr
  • DOYMUŞ YAĞ 6 gr
  • KARBONHİDRAT 72 gr

Limonlu tavuk ve kuskus tarifi (4 kişilik)