Hafif bir öğle yemeği olarak lezzetli bir yaz seçeneği…
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 DAKİKA
GEREKLİ MALZEMELER
- 2 sarı biber, çekirdekleri çıkarılıp kalın dilimlenmiş
- 150 gr cherry domates
- 2 yemek kaşığı doğranmış taze kekik
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 200 gr yeşil fasulye
- 4 kalın dilim rustik ekmek, kızarmış
- 1 diş sarımsak
- 100 gr riccotta peyniri
- 1 yemek kaşığı balzamik sirke
YAPILIŞI
- Fırını 220 °C’de ısıtın. Biberleri, domatesleri ikiye bölün, 1 yemek kaşığı kekik ve 1 yemek kaşığı yağı karıştırın. Biraz tuz serpip fırın tepsisine koyarak 20 dakika pişirin.
- Fasulyeleri yumuşayana kadar haşlayın, süzün ve biberler ile karıştırın. Ekmeğin bir tarafını sarımsakla ovun üzerine biraz yağ gezdirin. Ardından bir miktar sebze, biraz riccotta ve biraz kalan kekikten ekleyin.
- Üzerine balzamik sirke ve biraz daha zeytinyağı gezdirin. Bu işlemi diğer ekmeklere de uygulayıp servis yapın.
KİŞİ BAŞI
- KALORİ 254
- YAĞ 12 gr
- DOYMUŞ YAĞ 3 gr
- KARBONHİDRAT 29 gr