Kışın sofraların ayrılmaz bir parçası olan çorbalar yazın da soğuk halleriyle lezzetli bir başlangıç ya da öğün olabilir.
GEREKLİ MALZEMELER
- 50 gr un,
- 50 ml ayçiçek yağı,
- 4 diş sarımsak
- 1 limonun suyu,
- 500 ml su,
- Yeteri kadar tuz,
- Karabiber,
- Taze nane,
- İsteğe göre yoğurt,
- Ekmek ve ceviz içi.
YAPILIŞI
Un, yağ ve suyu karıştırın. Hazırladığınız karışımı koyulaşana kadar 4-5 dakika 800 Watt’ta mikrodalga fırında pişirin. Pişirme aşamasında, karışımı fırından alıp 2-3 dakika boyunca karıştırıp limon suyunu ekleyin. Çorbanız kıvamını aldığında fırından çıkarıp sarımsağı ekleyin. İsteğe göre çekilmiş bayat ekmek içi, ceviz içi ekleyip nane ile servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN!