Soslu, ızgara kabaklı biftek tarifi ile karşınızdayız. Kabak ve bifteğin aroması taze otlarla çok iyi uyum sağlıyor.
Hazırlama süresi: 20 dakika
İPUCU: Lezzetli bir et için pişirmeden önce eti oda sıcaklığına getirin.
GEREKLİ MALZEMELER
- 2 adet büyük kabak
- 4 parça antrikot ya da bonfile et
Tzatziki sos için:
- 1 demet nane, ince kıyılmış
- 1 demet fesleğen, ince kıyılmış
- 1 demet dereotu, ince kıyılmış
- 4 tatlı kaşığı bayırturbu sosu
- 2 yemek kaşığı Dijon hardalı
- 200 gr yarı yarıya karıştırılmış yoğurt ve krema
- Servis için: Kızarmış patates dilimleri
YAPILIŞI
- Kabakları dilimleyin ve çok kızgın ızgaraya (ya da barbeküye) yerleştirin, güzelce ızgara yapın. Kabakları bir tabağa alın, soğumaya bırakın.
- Izgara tavasını orta ısıda ısıtın ve etlerin her bir yüzünü 2 dakika pişirin. Tavadan alın ve dinlenmeye bırakın.
- Tzatziki sosunun tüm malzemelerini bir kasede karıştırın, daha sonra bu sosu kabaklarla karıştırın. Etleri tzatziki sos ve patates dilimleri ile birlikte servis edin.
AFİYET OLSUN
KİŞİ BAŞI
KALORİ 387
YAĞ 14 gr
DOYMUŞ YAĞ 5 gr
KARBONHİDRAT 2.5 gr