Sebzeli makarna tarifi (4-6 kişilik)
Sebzeli makarna tarifi ile karşınızdayız. Sebzelerle buluşan lezzetli bir fırın makarna tarifi…
Sebzeli makarna tarifi ile karşınızdayız. Sebzelerle buluşan lezzetli bir fırın makarna tarifi…
Hazırlama süresi: 30 dakika
GEREKLİ MALZEMELER
- 250 gr makarna
- 700 gr taze kaşar peyniri, rendelenmiş
- 200 gr karnabahar, küçük çiçeklere ayrılmış
- 50 gr lahana, ince doğranmış
- 1 adet kabak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 75 gr rendelenmiş peynir (cheddar, parmesan, gravyer vb)
YAPILIŞI
- Fırını fanlı ayarda 180 °C’de çalıştırın. Paket talimatlarına göre makarnayı haşlayın ve rendelenmiş kaşar peyniri ile karıştırın. Karnabaharı 5 dakika haşlayın, son 2 dakika lahanayı ekleyin.
- Sebzeleri makarnaya karıştırın ve karışımı büyük bir fırın kabına alın.
- Kabağı rendeleyin ve zeytinyağı ile birlikte kavurun. Kabakları makarnanın üzerine yayın, ardından rendelenmiş peyniri üzerine serpin. 15 dakika, peynirler altın rengi olana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN!
KİŞİ BAŞI
KALORİ 580-385
YAĞ 27-18 gr
DOYMUŞ YAĞ 14.5-10 gr
KARBONHİDRAT 58-38 gr
Fırında karışık sebzeli mücver tarifi (4 kişilik)
Yorum Yap
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Çilekli cheescake tarifi: Beslenme ve Diyet Uzmanı tarifi -
Kakaolu çabuk kek tarifi -
Evde pizza yapımı: 5 malzemeli kolay pizza -
Rezeneli, mercimekli yeşil salata tarifi (5 kişilik) -
Tavuklu buğday çorbası tarifi (4 kişilik) -
Fırında patates tarifi (Kolay ve lezzetli) -
Zeytinyağlı ayvalı kereviz tarifi -
Ramazan'da tatlı tüketmenin 8 kuralı -
Mug cake tarifi – Keyifli ve lezzetli tarif -
Tavuk ızgara, kekikli patates ile (6 porsiyon) -
Evde öksürüğe karşı ballı turp tarifi -
Bebek pankek tarifi: Sade ve kakaolu bebek pankek yapılışı (3-5 kişilik)
Yorum Yaz