Bu rengarenk balık yemeği dört mevsim sofralarınıza lezzet katacak.
Hazırlama süresi: 30 dakika
GEREKLİ MALZEMELER
- 1 kırmızı ve 1 sarı biber, doğranmış
- 200 gr cherry domates
- 1 adet kabak, doğranmış
- 1 adet kırmızı soğan, kalın dilimlenmiş
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı taze beyaz ekmek kırıntısı
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş taze kaşar peyniri
- Küçük bir avuç doğranmış fesleğen
- 4 x 150 gr morina balığı filetosu
YAPILIŞI
- Fırını 190 °C’de ısıtın. Biberler, domatesler, kabak ve soğanı büyük bir fırın tepsisine koyun, 2 yemek kaşığı zeytinyağını üzerlerine gezdirin. 15 dakika pişirin.
- Ekmek kırıntılarını peynir ve fesleğenle karıştırın. Tepsiyi fırından çıkarın ve morina filetolarını sebzenin üzerine yerleştirin. Her bir filetoyu biraz peynirli ekmek kırıntısı ile doldurun ve kalan yağı üzerlerinde gezdirin.
- Balıklar altın rengi olana kadar, 15 dakika daha fırında pişirin.
KİŞİ BAŞI
- KALORİ 302
- YAĞ 10 gr
- DOYMUŞ YAĞ 3 gr
- KARBONHİDRAT 20 gr
Bu tariflerimiz de ilginizi çekebilir:
Sebzeli patates püresi tarifi – 4 kişilik
Krep tarifi 2 kişilik- Kolay lezzetli krep nasıl yapılır?
Barbekü soslu tavuk tarifi (2 kişilik)
Patatesli yemek tarifleri: Kolay ve lezzetli patatesli tarifler
Mutfaktaki balık kokusu nasıl giderilir? Evdeki balık kokusunu yok etme yolları