Sebzeli balık tarifi (4 kişilik)

Bu rengarenk balık yemeği dört mevsim sofralarınıza lezzet katacak.

Hazırlama süresi: 30 dakika

GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 kırmızı ve 1 sarı biber, doğranmış
  • 200 gr cherry domates
  • 1 adet kabak, doğranmış
  • 1 adet kırmızı soğan, kalın dilimlenmiş
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı taze beyaz ekmek kırıntısı
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • Küçük bir avuç doğranmış fesleğen
  • 4 x 150 gr morina balığı filetosu

YAPILIŞI

  1. Fırını 190 °C’de ısıtın. Biberler, domatesler, kabak ve soğanı büyük bir fırın tepsisine koyun, 2 yemek kaşığı zeytinyağını üzerlerine gezdirin. 15 dakika pişirin.
  2. Ekmek kırıntılarını peynir ve fesleğenle karıştırın. Tepsiyi fırından çıkarın ve morina filetolarını sebzenin üzerine yerleştirin. Her bir filetoyu biraz peynirli ekmek kırıntısı ile doldurun ve kalan yağı üzerlerinde gezdirin.
  3. Balıklar altın rengi olana kadar, 15 dakika daha fırında pişirin.

KİŞİ BAŞI

  • KALORİ 302
  • YAĞ 10 gr
  • DOYMUŞ YAĞ 3 gr
  • KARBONHİDRAT 20 gr

Bu tariflerimiz de ilginizi çekebilir:

Sebzeli patates püresi tarifi – 4 kişilik

Krep tarifi 2 kişilik- Kolay lezzetli krep nasıl yapılır?

Barbekü soslu tavuk tarifi (2 kişilik)

Patatesli yemek tarifleri: Kolay ve lezzetli patatesli tarifler

Mutfaktaki balık kokusu nasıl giderilir? Evdeki balık kokusunu yok etme yolları