Bu tarifte porchini mantarı yerine kültür mantarı da kullanabilirsiniz.
- 4 KİŞİLİK
- HAZIRLAMA SÜRESİ 25 DAKİKA
GEREKLİ MALZEMELER
• 120 gr çemensiz pastırma, küp doğranmış
• 8 adet iri porchini mantarı
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 145 gr taze fesleğen pesto sos
• 125 gr top mozzarella, rendelenmiş
• 4 dilim ekşi mayalı ekmek
Servis için:
• Karışık yeşil salata
YAPILIŞI
- Fırını 200 °C’de ısıtın. Bir tavada pastırma küplerini çıtır çıtır olana kadar kızartın.
- Mantarları altları yukarı gelecek şekilde yağlı kağıt yerleştirdiğiniz bir fırın kabına dizin ve yağın yarısını üzerlerine gezdirin. Mantarları ters çevirin ve bu yüzlerini de yağlayıp pastırma küplerini üzerlerine koyun, fırında 8-10 dakika pişirin.
- Kabı fırından alın, her bir mantarın içini 1 yemek kaşığı pesto sos ve mozzarella peyniri ile doldurun. Altın rengi olana kadar 4-5 dakika daha fırında pişirin. Ekmekleri kızartın, mantarları üzerlerine paylaştırın, salata ile birlikte servis yapın.