Peynir soslu mezgit tarifi (4 kişilik)
Hazırlaması da yemesi de çok keyifli.
Hazırlaması da yemesi de çok keyifli.
Hazırlama süresi: 15 dakika
GEREKLİ MALZEMELER
- 4 x 150 gr mezgit balığı veya diğer beyaz balık filetoları
- 25 gr tereyağı
- 25 gr un
- 1 tatlı kaşığı toz hardal
- 300 ml süt
- 125 gr cheddar peyniri, rendelenmiş
- Servis için: Patates kızartması, brokoli ve fırınlanmış domates
YAPILIŞI
- Fırını 200 0C’de ısıtın. Balıkları fırın tepsisine her fileto arasında mesafe olacak şekilde dizin, tuz ve taze çekilmiş karabiber ekleyin.
- Bir tavada tereyağını eritip unu ve hardalı karıştırarak macun kıvamına getirin ve 2 dakika pişirin. Sütü yavaş yavaş ekleyerek çırpın, sos pürüzsüz olup kalınlaşana kadar devam edin. Sosu ocaktan alın, peynirin dörtte üçünü içine ilave edip karıştırın ve balığın üzerine dökün. Kalan peyniri balıkların üzerine serpin ve altın rengi olana kadar fırında 15 dakika pişirin.
- Renk alması için 2 dakika sıcak ızgaranın altına koyun. Fırınlanmış domates, brokoli ve patates kızartması ile birlikte servis edin.
AFİYET OLSUN!
KİŞİ BAŞI
KALORİ 535
YAĞ 18 gr
DOYMUŞ YAĞ 11 gr
KARBONHİDRAT 9 gr
Marine tavuk ızgara tarifi (4 kişilik kolay tarif)
Yorum Yap
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Kakaolu çabuk kek tarifi -
Evde pizza yapımı: 5 malzemeli kolay pizza -
Rezeneli, mercimekli yeşil salata tarifi (5 kişilik) -
Tavuklu buğday çorbası tarifi (4 kişilik) -
Fırında patates tarifi (Kolay ve lezzetli) -
Zeytinyağlı ayvalı kereviz tarifi -
Ramazan'da tatlı tüketmenin 8 kuralı -
Mug cake tarifi – Keyifli ve lezzetli tarif -
Tavuk ızgara, kekikli patates ile (6 porsiyon) -
Evde öksürüğe karşı ballı turp tarifi -
Bebek pankek tarifi: Sade ve kakaolu bebek pankek yapılışı (3-5 kişilik) -
Limonlu tavuk çorbası tarifi
Yorum Yaz