Pesto soslu püre eşliğinde bezelyeli sosis tarifi (4 kişilik)

Bu lezzetli yemeği çocuklarınız da çok sevecek.

Hazırlama süresi: 20 dakika

İPUCU: Eğer tadını seviyorsanız tarifi tatlı patates ile de deneyebilirsiniz.

GEREKLİ MALZEMELER

  • 1.2 kg patates, soyulmuş ve iri parçalar halinde kesilmiş
  • 2 çay kaşığı ayçiçek yağı
  • 8 adet dana gurme sosis
  • 75 ml sıcak tavuk, sebze ya da et suyu
  • 250 gr dondurulmuş bezelye
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 250 gr dondurulmuş iç bakla
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 adet ince limon kabuğu rendesi
  • 150 ml krema
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100 ml süt
  • 2 yemek kaşığı pesto sos

YAPILIŞI

  1. Patates parçalarını büyük bir tencerede kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın. Dondurulmuş bezelye ve baklayı iyice çözdürün.
  2. Büyük bir tavada ayçiçek yağını ısıtın. Sosisleri ekleyin ve orta ateşte 10 dakika veya altın rengi olana kadar kızartın. Sebze suyu, bakla, bezelye, hardal, limon rendesi ve ezilmiş sarımsağı ekleyerek 1 dakika daha pişirin. Kremayı dökün ve 4 dakika daha pişirin.
  3. Haşlanan patatesleri süzün, pürüzsüz olana kadar ezin. Zeytinyağı, süt ve taze çekilmiş karabiber ekleyin. Pesto sosu içine ekleyip karıştırın. Püreyi, sosis ve kremalı sos ile birlikte servis edin.

AFİYET OLSUN!

KİŞİ BAŞI
KALORİ 876
YAĞ 48 gr
DOYMUŞ YAĞ 17 gr
KARBONHİDRAT 74 gr

Limonlu tavuk ve kuskus tarifi (4 kişilik)