Peri-peri baharatlı tavuk burger tarifi (4 kişilik)

Bu burger ile baharat severleri mutlu edebilirsiniz.

Hazırlama süresi: 25 dakika

İPUCU: Tadını zenginleştirmek için bir gün önceden marine edebilirsiniz.

GEREKLİ MALZEMELER

• 1 çay kaşığı peri-peri baharatı
• 1 diş sarımsak, ezilmiş
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 yemek kaşığı limon suyu
• 2 tavuk göğsü fileto, kelebek
şeklinde ikiye açılmış
• 100 gr sucuk, dilimlenmiş
• 4 adet ekşi mayalı sandviç
ekmeği, ikiye bölünmüş ve
kızartılmış
Servis için:
• Mayonez, marul, beyaz peynir
ve fesleğen yaprakları

YAPILIŞI

  1. Peri-peri baharatı, sarımsak, zeytinyağı ve limon suyunu karıştırın ve tavuğun her iki tarafına sürün. Bir ızgara tavasını sıcak olana kadar ısıtın. Tavuğu koyun ve her iki tarafını 3-5 dakika yumuşayıncaya kadar pişirin.
  2. Tavuğu tavadan çıkarın ve bir kenara alın. Sucuk dilimlerini tavaya ekleyin ve her iki tarafını 2 dakika pişirin.
  3. Ekmeklerin üzerine mayonez sürün. Tavuk parçası, marul, sucuk dilimleri, ufalanmış beyaz peynir ve fesleğen yapraklarını yerleştirip servis yapın.

AFİYET OLSUN!

KİŞİ BAŞI
KALORİ 318
YAĞ 12 gr
DOYMUŞ YAĞ 4 gr
KARBONHİDRAT 24 gr

Biberli gnocchi ile çıtır tavuk tarifi