Naneli bezelye çorbası tarifi ile karşınızdayız. Bu çorbayı nane yerine fesleğen ile de tatlandırabilirsiniz.
Hazırlama süresi: 20 dakika
KİŞİ BAŞI
- KALORİ 91
- YAĞ 1 gr
- DOYMUŞ YAĞ 0.4 gr
- KARBONHİDRAT 13 gr
GEREKLİ MALZEMELER
- ½ küçük soğan, doğranmış
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 50 gr patates, küp şeklinde doğranmış
- 500 ml sebze suyu
- 125 gr dondurulmuş bezelye
- Birkaç taze nane yaprağı
YAPILIŞI
- Soğanı, sarımsağı, patatesi ve et suyunu geniş bir tencereye koyun, 5 dakika kaynatın.
- Bezelyeyi ve nanenin çoğunu ekleyin, 10 dakika daha kaynatın.
- Bir el blenderi yardımıyla pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın, tadına bakın ve servis yapmak için üzerine birkaç nane yaprağı serpin.
AFİYET OLSUN!