Mürverli enflamasyon yağı tarifi ile karşınızdayız. Yapımı çok kolay olan bu yağı böcek sokmalarından burkulmalara kadar pek çok alanda kullanabilirsiniz.
GEREKLİ MALZEMELER
Mürver, yağ (zeytinyağı, tatlı badem ya da jojoba yağı kullanabilirsiniz)
YAPILIŞI
Küçük bir kavanozun yarısını saplarından temizlediğiniz taze mürver ile doldurun. Tercih ettiğiniz yağı üzerine dökün. Kavanozun ağzını kapatıp karanlık bir yere koyun ve her gün kavanozu sallayın. İki haftanın sonunda yağı bir tülbentten süzerek çiçeklerden ayrıştırın. Koyu renkli bir şişeye doldurup ağzını sıkıca kapatarak karanlık ve serin bir köşede saklayın. Üzerine tarihin ve isminin yer aldığı etiketi yapıştırmayı da unutmayın.
Tarif: EvBahçe
Dikkat: Kara mürverin (Sambucus nigra) tohumları, kökleri, kabukları ve bütün yeşil kısımları insanlar için zehirli olan siyanojenik glikozit içeriyor. Yeterli miktardan fazla yenildiğinde mide bulantısı, kusma, ishal gibi rahatsızlıklara hatta daha ağır tablolara neden olabiliyor. Yeşilken toksik olan yemişleri tamamıyla olgunlaştığında pişirilerek yenilebiliyor. Pişirme işlemi meyveleri güvenli bir şekilde yenilebilir hale getiriyor.
Bu tariflerimiz de ilginizi çekebilir:
Sakinleştirici çay tarifi – Mürver çayının mükemmel etkisi
Kış çayı tarifi: Bitki ve meyvelerle gelen sağlık
Metabolizma hızlandıran zerdeçal çayı nasıl yapılır? Diyetisyenden müthiş tarif
Ada çayı faydaları nelerdir? Zararı var mı? Uzmandan yanıtlar
Zeytin yaprağı çayı nasıl yapılır? Kimler tüketmemelidir? Nasıl içilir?