Mini hindi lokmaları tarifi (4 kişilik)

Kısa sürede sofranızda sağlıklı bir Uzakdoğu rüzgarı estirin.

HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA

GEREKLİ MALZEMELER

  • 500 gr hindi kıyması
  • 3 adet arpacık soğanı, ince kıyılmış
  • 1 adet kırmızı acı biber, ince kıyılmış
  • 1 çay kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu
  • 3 adet domates, ince kıyılmış
  • 3 yemek kaşığı tatlı acı sos
  • 1 limonun suyu
  • Biraz taze kişniş, kıyılmış
  • Servis için: Küçük Yedikule marulu, yaprakları ayrılmış

YAPILIŞI

  • Bir kasede kıyma, soğan, acı biber ve doğranmış limon kabuğu rendesini karıştırın. Tuzunu kontrol edin.
  • Ellerinizi biraz yağlayın, karışımı 12 parçaya bölüp yuvarlak köfteler yapın. Hepsini bir tabağa alıp bir süre dinlendirin.
  • Başka bir kapta domates, acı sos ve limon suyunu karıştırın, kişnişi ekleyin. Bir süre dinlendirin.
  • Izgara tavanızı yüksek ısıda ısıtın ve biraz yağlayın, sonra köfteleri güzelce pişirin. Servis yaparken köfteleri tek tek marul yapraklarına koyun ve hazırladığınız salsa sosunu üzerlerine paylaştırın.

KİŞİ BAŞI

  • KALORİ 260
  • YAĞ 8.5 gr
  • DOYMUŞ YAĞ 4 gr
  • KARBONHİDRAT 10 gr

Salamura yaprak nasıl yapılır? Adım adım tarif ve püf noktalar