Kısa sürede sofranızda sağlıklı bir Uzakdoğu rüzgarı estirin.
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA
GEREKLİ MALZEMELER
- 500 gr hindi kıyması
- 3 adet arpacık soğanı, ince kıyılmış
- 1 adet kırmızı acı biber, ince kıyılmış
- 1 çay kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu
- 3 adet domates, ince kıyılmış
- 3 yemek kaşığı tatlı acı sos
- 1 limonun suyu
- Biraz taze kişniş, kıyılmış
- Servis için: Küçük Yedikule marulu, yaprakları ayrılmış
YAPILIŞI
- Bir kasede kıyma, soğan, acı biber ve doğranmış limon kabuğu rendesini karıştırın. Tuzunu kontrol edin.
- Ellerinizi biraz yağlayın, karışımı 12 parçaya bölüp yuvarlak köfteler yapın. Hepsini bir tabağa alıp bir süre dinlendirin.
- Başka bir kapta domates, acı sos ve limon suyunu karıştırın, kişnişi ekleyin. Bir süre dinlendirin.
- Izgara tavanızı yüksek ısıda ısıtın ve biraz yağlayın, sonra köfteleri güzelce pişirin. Servis yaparken köfteleri tek tek marul yapraklarına koyun ve hazırladığınız salsa sosunu üzerlerine paylaştırın.
KİŞİ BAŞI
- KALORİ 260
- YAĞ 8.5 gr
- DOYMUŞ YAĞ 4 gr
- KARBONHİDRAT 10 gr
Salamura yaprak nasıl yapılır? Adım adım tarif ve püf noktalar