Meksika usulü acılı kıyma ve tortilla cipsi tarifi ile karşınızdayız. Tortilla ve peynir koymadan, önceden yapıp dondurabilirsiniz.
Hazırlama süresi: 30 dakika
GEREKLİ MALZEMELER
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet acı kırmızı biber, ince doğranmış
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 500 gr kuzu kıyma
- 500 gr domatesli makarna sosu
- 400 ml et suyu
- 400 gr konserve Meksika fasulyesi, süzülmüş
- 150 gr tortilla cips
- 50 gr rendelenmiş cheddar peyniri
- ½ demet taze soğan, doğranmış
HAZIRLANIŞI
- Yağı büyük bir tencerede ısıtın, acı biber, sarımsak ve kıymayı içine atıp kaşıkla ezerek güzelce kavurun.
- Makarna sosunu, et suyunu ve fasulyeyi ekleyip kaynatın, ardından kapağını kapatarak 20 dakika pişirin.
- Kıymayı bir fırın kabına alın, üzerine tortilla cipslerini dizin ve rendelenmiş peyniri koyun.
- Yanmamasına dikkat ederek 2-3 dakika fırının ızgara ayarında pişirin. Servisten önce üzerine taze soğan serpin. Dilerseniz haşlanmış basmati pirinç ile servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN!
KİŞİ BAŞI
- KALORİ 631
- YAĞ 35 gr
- DOYMUŞ YAĞ 12.5 gr
- KARBONHİDRAT 41 gr