Meksika fasulyesi ile lezzetli bir köfteye imza atabilirsiniz.
Hazırlama süresi: 25 dakika
GEREKLİ MALZEMELER
- 400 gr konserve Meksika fasulyesi, süzülmüş
- 500 gr dana kıyma
- 1½ yemek kaşığı domates püresi
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 yumurtanın sarısı
- 10 adet kornişon turşu, çok ince doğranmış
- Bir avuç kişniş yaprağı, ince doğranmış
- 1-2 çay kaşığı ezilmiş acı kurutulmuş biber veya acı biber ezmesi
- ¼ çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI
- Meksika fasulyelerini çatal yardımı ile iyice ezin. Sıvıyağ dışında bütün malzemeleri içine ilave ederek iyice yoğurun. Karışımı 6 adet burger köftesi olacak şeklinde bölün ve elinizle iyice bastırarak form verin.
- Üzerlerini örtüp buzdolabına kaldırın, en az 2 saat veya gece boyunca bekletin. (Tüm malzemeler iyice birbiriyle karışsın.)
- Barbekünüzü (ızgara döküm tava da kullanabilirsiniz) ısıtın, burger köftelerini fırça ile hafifçe yağlayın, her iki yüzünü de yaklaşık 4 dakika iyice pişirin. Hamburger ekmeği ile birlikte servis yapın. Dilerseniz guacomole sosu ve tortilla cipsi ile de servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN!