Marine tavuk ızgara tarifi ile karşınızdayız. 4 kişilik bu lezzetli tarifi yapmak çok kolay. Yaz akşamlarının davetkar masaları, bir barbekü etrafında şekilleniyorsa, onu taçlandıracak servis ve tariflerle konuklarınıza unutulmaz bir sofra armağan edebilirsiniz.
MALZEMELER
- 1 kg tavuk pirzola ve tavuk göğsü
- Süslemek için kiraz domates
- Bir demet kuşkonmaz
- 2 adet avokado
- 1 kaç dal taze nane
Marinasyon için;
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 kaşık sirke
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tutam tuz
YAPILIŞI
Tavukları kemiklerinden ayırın. Geceden hazırladığınız sirke, kekik ve zeytinyağlı sosa yatırın. Sabaha kadar buzdolabında bekletin. Marine işlemi için 4-8 saat beklemesi yeterli. Buzdolabından çıkardığınız etleri çubuklara geçirin. Etleri mangalda pişirin. Domatesleri yıkayıp kuruladıktan sonra mangalda 1-2 dakika pişirin. Taze arzu ediyorsanız zeytinyağına bulayıp domateslerin parlaklık kazanmalarını sağlayabilirsiniz. Etleri servis tabaklarına alıp üzerine nane serpiştirin. Son olarak kuşkonmazları mangalda pişirin. Üzerlerini bir fırça yardımıyla yağlayın. Avokadoları dilimleyerek servis edin.
AFİYET OLSUN!