Limon soslu mini tartoletler ile çay ya da kahve keyfinizi renklendirebilirsiniz. Bu lezzetli tarifi mutlaka denemelisiniz.
GEREKLİ MALZEMELER
Tart hamuru için:
- 100/125 gr kadar tereyağı (oda sıcaklığında)
- 2/3 kaşık şeker (şekerli seviyorsanız miktarı artabilir)
- 1 yumurta
- 1 tutam tuz
- Aldığı kadar un
- 1/2 kaşık kadar ılık su.
İç malzeme için:
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı şeker veya farklı alternatif
- 2 adet limonun suyu ve kabuklarının rendesi (aroma için)
- 1 veya 2 bardak kadar su (çoğaltılıp azaltılabilir)
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI
Tart hamuru: Tereyağı ve şekeri çırpıp, yumurta ve bir kaşık kadar su ekleyip yine çırpın. 1 tutam tuz ve aldığı kadar un ekleyin ve yoğurun. Tart hamurunu buzdolabında 30 dakika kadar soğuması için bekletin. Sonra merdane ile açıp küçük tartolet kalıplarına yerleştirin ve fazlalıkları kesin. Kabarmaması için hamura çatalla minik delikler açın, içine aynı ebatta yağlı kağıt ve üzerine de bakliyat koyun. 180 derede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. (Fırına göre süre değişebilir.) Fırından alın ve soğumaya bırakın. O sırada iç harcı hazırlayın.
Limon kreması/sosu: Yumurtaları şeker ile çırpın, sonra limon suyu, biraz su ve limon rendesini ekleyin. Ardından biraz suda çırpıp açtığınız nişastayı ekleyin ve sürekli karıştırarak kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar pişirin. En son tereyağı ekleyip karıştırın ve soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra tartoletlerin içlerine kremayı dökün.
AFİYET OLSUN!
Bu tariflerimiz de ilginizi çekebilir: