Kızarmış kıtır domatesler (6 kişilik atıştırmalık tarif)

Kıtır domatesleri yeşil bir salata ile birlikte de servis edebilirsiniz.

Hazırlama süresi: 30 dakika

GEREKLİ MALZEMELER

  • 6 adet olgun orta boy domates
  • Biraz şeker
  • 6 yemek kaşığı taze ekmek kırıntısı
  • 1 diş sarımsak, soyulmuş ve ince kıyılmış
  • 1 adet limonun kabuğu, rendelenmiş
  • 1 yemek kaşığı taze kıyılmış maydanoz yaprağı ya da taze kıyılmış fesleğen
  • 2 yemek kaşığı natürel zeytinyağı

YAPILIŞI

  1. Fırını 200 °C’de ısıtın. Domatesleri ikiye bölün ve kesik tarafları üstte kalacak şekilde tepsiye dizin. Tuz, karabiber ve bir tutam şekerle tatlandırın.
  2. Üzerlerine ekmek kırıntıları, sarımsak, limon kabuğu rendesi, maydanoz yaprakları ve zeytinyağını ekleyin.
  3. K ırıntılar kahverengi olana kadar 20-25 dakika pişirin. Servis yaparken domateslerin üzerine biraz taze maydanoz yaprağı veya fesleğen yaprağı serpin. Sarımsaklı ekmekle veya foccacia ile servis yapın.

AFİYET OLSUN!

İPUCU: Bu tarifi, et veya balık yemeklerinin yanında garnitür olarak da servis edebilirsiniz.

KİŞİ BAŞI

  • KALORİ 107
  • YAĞ 4 gr
  • DOYMUŞ YAĞ 1.5 gr
  • KARBONHİDRAT 4.2 gr

Bu tariflerimiz de ilginizi çekebilir: