Kıtır domatesleri yeşil bir salata ile birlikte de servis edebilirsiniz.
Hazırlama süresi: 30 dakika
GEREKLİ MALZEMELER
- 6 adet olgun orta boy domates
- Biraz şeker
- 6 yemek kaşığı taze ekmek kırıntısı
- 1 diş sarımsak, soyulmuş ve ince kıyılmış
- 1 adet limonun kabuğu, rendelenmiş
- 1 yemek kaşığı taze kıyılmış maydanoz yaprağı ya da taze kıyılmış fesleğen
- 2 yemek kaşığı natürel zeytinyağı
YAPILIŞI
- Fırını 200 °C’de ısıtın. Domatesleri ikiye bölün ve kesik tarafları üstte kalacak şekilde tepsiye dizin. Tuz, karabiber ve bir tutam şekerle tatlandırın.
- Üzerlerine ekmek kırıntıları, sarımsak, limon kabuğu rendesi, maydanoz yaprakları ve zeytinyağını ekleyin.
- K ırıntılar kahverengi olana kadar 20-25 dakika pişirin. Servis yaparken domateslerin üzerine biraz taze maydanoz yaprağı veya fesleğen yaprağı serpin. Sarımsaklı ekmekle veya foccacia ile servis yapın.
AFİYET OLSUN!
İPUCU: Bu tarifi, et veya balık yemeklerinin yanında garnitür olarak da servis edebilirsiniz.
KİŞİ BAŞI
- KALORİ 107
- YAĞ 4 gr
- DOYMUŞ YAĞ 1.5 gr
- KARBONHİDRAT 4.2 gr
Bu tariflerimiz de ilginizi çekebilir: