incirli dondurma

Karamelize incirli dondurma tarifi (6 kişilik lezzetli tarif)

Karamelize incirli dondurma tarifi ile karşınızdayız. Evinizdeki incirleri dondurma ile mükemmel bir lezzete dönüştürebilirsiniz.

1 porsiyon: 185 kalori, 5 gr yağ

Hazırlama süresi: 25 dakika

6 kişilik

Malzemeler:

  • 440 gr toz şeker
  • 250 ml su
  • 6 adet incir
  • Vanilyalı dondurma

KAREMELİZE İNCİRLİ DONDURMA NASIL YAPILIR?

Toz şeker ve suyu bir tencereye alın, ısıtın ve en az 10 dakika kaynatın. Çok kısık ateşte sekiz dakika pişirmeye devam edin. Bu sürede sıvının hacmi yarıya inmiş olmalı. İncirleri teker teker çatalla karamel sostan geçirin, yağlı kağıt üzerinde süzdürün ve soğumaya bırakın. Vanilyalı dondurmayla kaselerde servis edin.

Evbahçe Dergisi / Aytaç Özkardaş GOZZI
Fotoğraflar: Ozan KUTSAL
Çeviri: Nuran Anette Batu

Hellim peynirli incir salatası tarifi (4 kişilik tarif)

Ev yapımı meyveli dondurma tarifi: Lolibuz