Kapari soslu tavuk tarifi (4 kişilik)

Kapari soslu tavuk tarifi ile karşınızdayız. Çok sevilen bu tavuk yemeği uzun süre tok hissetmenizi sağlıyor.

Hazırlama süresi: 30 dakika

GEREKLİ MALZEMELER

  • 4 adet tavuk göğsü
  • 60 gr tereyağı
  • 150 ml tavuk suyu
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı kapari
  • 1 avuç doğranmış maydanoz (isteğe göre)
  • Servis için: Yeşil fasulye

YAPILIŞI

  1. Tavuk göğüslerini kelebek formunu alacak şekilde bıçakla boydan boya açarak inceltin. Tuz ve karabiber serpin.
  2. Büyük bir tavada tereyağının yarısını eritin. Tavuk göğüslerini ekleyin ve her iki tarafını da 2-3 dakika kadar pişirin. Tavadan çıkarın ve sıcak tutmak için üzerini folyo ile örtün.
  3. Tavuk suyunu tavaya ekleyin ve yarı yarıya azalana kadar çektirin (bu işlem 5 dakika sürmeli). Limon suyu, kapari ve kalan tereyağını ekleyin ve dilediğiniz baharatlarla tatlandırın. Tavuğu tavaya geri koyun ve 2 dakika daha pişirin. Arzu ederseniz üzerlerine maydanoz serpin. Yanında yeşil fasulye ile servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN!

KİŞİ BAŞI

KALORİ 280

YAĞ 14 gr

DOYMUŞ YAĞ 4 gr

KARBONHİDRAT 0 gr