Kapari soslu tavuk tarifi ile karşınızdayız. Çok sevilen bu tavuk yemeği uzun süre tok hissetmenizi sağlıyor.
Hazırlama süresi: 30 dakika
GEREKLİ MALZEMELER
- 4 adet tavuk göğsü
- 60 gr tereyağı
- 150 ml tavuk suyu
- 1 adet limonun suyu
- 2 yemek kaşığı kapari
- 1 avuç doğranmış maydanoz (isteğe göre)
- Servis için: Yeşil fasulye
YAPILIŞI
- Tavuk göğüslerini kelebek formunu alacak şekilde bıçakla boydan boya açarak inceltin. Tuz ve karabiber serpin.
- Büyük bir tavada tereyağının yarısını eritin. Tavuk göğüslerini ekleyin ve her iki tarafını da 2-3 dakika kadar pişirin. Tavadan çıkarın ve sıcak tutmak için üzerini folyo ile örtün.
- Tavuk suyunu tavaya ekleyin ve yarı yarıya azalana kadar çektirin (bu işlem 5 dakika sürmeli). Limon suyu, kapari ve kalan tereyağını ekleyin ve dilediğiniz baharatlarla tatlandırın. Tavuğu tavaya geri koyun ve 2 dakika daha pişirin. Arzu ederseniz üzerlerine maydanoz serpin. Yanında yeşil fasulye ile servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN!
KİŞİ BAŞI
KALORİ 280
YAĞ 14 gr
DOYMUŞ YAĞ 4 gr
KARBONHİDRAT 0 gr