Jambonlu ıspanaklı kolay tart tarifi (6 kişilik)

Milföy hamuru ile kısa sürede çok lezzetli bir tart yapmak mümkün.

Hazırlama süresi: 30 dakika

GEREKLİ MALZEMELER

  • 200 gr dondurulmuş ıspanak
  • 4 parça milföy hamuru
  • 150 gr lor peyniri
  • 4 yumurta, çırpılmış
  • 100 gr cheddar peyniri, rendelenmiş
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • 90 gr füme jambon, dilimlenmiş

YAPILIŞI

  1. Fırını 190 °C’de ısıtın. Ispanağı bir kevgire koyun, üzerine biraz sıcak su gezdirin. Buzları çözülünce fazla suyu mümkün olduğunca alın gerekirse ellerinizi kullanarak sıkın.
  2. Milföy hamurlarını yan yana koyun ve bir merdane yardımıyla açın ve yağlanmış bir fırın tepsisine alın. Lor peyniri ve yumurtayı pürüzsüz olana dek çırpın, cheddar peynirini, kekiği, jambonu ve sıkılmış ıspanakları ekleyin.
  3. Tuz ve biber ekleyerek karışımı hamurun ortasına dökün. Hamurun kenarlarını dolgunun üzerine doğru katlayın. Kenarlarını biraz sütle fırçalayın. Fırının alt rafında 20 dakika, altın rengi olana kadar pişirin. Ilık veya soğuk olarak, yanında salata ile servis yapın.

AFİYET OLSUN!

KİŞİ BAŞI

  • KALORİ 362
  • YAĞ 25 gr
  • DOYMUŞ YAĞ 11 gr
  • KARBONHİDRAT 15.5 gr

Bu tariflerimizi de denemelisiniz:

Yaban mersinli kolay kek tarifi

Evde hamburger nasıl yapılır? Mantarlı ve etli burger tarifi

Tavuklu fasulyeli salata tarifi (6 kişilik)

Fesleğenli kabak mücveri tarifi (12-14 kişilik)