Havuçlu cupcake tarifi (4 kişilik) ile karşınızdayız. İşte lezzetli cupcake için gerekli malzemeler ve adım adım yapılacaklar…
GEREKLİ MALZEMELER
Kek malzemesi:
- 150 g tereyağı
- 250 g esmer şeker
- 1 orta boy havuç, rendelenmiş
- 3 adet yumurta
- 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1,5 su bardağı un
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı tarçın
Krema malzemesi:
- 100 g labne peyniri
- 50 g krema
- 50 g pudra şekeri
HAVUÇLU CUPCAKE YAPILIŞI
Kekin yapılışı:
- Mikserde tereyağı ve şekeri 5 dakika boyunca çırpın. Ardından yumurtaları tek tek ilave ederek çırpmaya devam edin.
- Rendelenmiş havucu ekleyin. Geri kalan malzemeleri ilave edin ve karışım homojen hale gelene kadar çırpın.
- Bir kaşık yardımıyla cupcake kalıplarının yarısına kadar hamur doldurun ve önceden 180°C’ye ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Kekler piştikten sonra soğumaları için bir kenara alın ve kremasını hazırlamaya başlayın.
- Labne peyniriyle pudra şekerini mikserde 5 dakika boyunca çırpın ve ardından kremayı ilave edin. Pasta süsleme torbasıyla şekil vererek keklerin üzerine sıkın. İsteğinize göre kremanın üzerine çilek ve damla çikolata serpiştirebilirsiniz. Afiyet olsun.