Fırında pırasalı tavuk tarifi ile karşınızdayız. Zengin kremamsı tadı ile oldukça doyurucu bir yemek…
Hazırlama süresi: 30 dakika
GEREKLİ MALZEMELER
- 3 adet derisiz tavuk göğsü filetosu
- 4 adet pırasa, yıkanmış ve dilimlenmiş
- 200 gr krema
- 75 gr gravyer peyniri, rendelenmiş
- 25 gr sarımsaklı tereyağı
- 75 gr beyaz ekmek kırıntısı
YAPILIŞI
- Fırını 200 °C’de ısıtın. Tavuğu bir tencereye koyun, üzerine su ilave ederek 5-7 dakika haşlayın. Tavuğu tencereden alıp büyük parçalar halinde kesin.
- Pırasaları üzerlerine 1 su bardağı sıcak tavuk suyu ilave ederek 1 dakika haşlayın ve süzün. Bir fırın kabının içine önce tavukları sonra pırasayı koyun. Kremayı iyice çırpıp tavukların üzerine dökün ve peyniri serpin.
- Tereyağını bir tavada eritin. Köpürdüğünde, ekmek kırıntılarını ekleyin. Ekmek kırıntıları çıtır çıtır olana kadar 2-3 dakika orta ateşte kızartın. Ekmek kırıntılarını tavuğun üzerine ekleyip tavuğu fırına koyun ve 15-20 dakika pişirin.
KİŞİ BAŞI
- KALORİ 350
- YAĞ 22 gr
- DOYMUŞ YAĞ 14 gr
- KARBONHİDRAT 12 gr