Fasulyeli ve sebzeli güveç tarifi ile karşınızdayız. Tek tencere kullanarak doyurucu ve besleyici bir yemek yapabilirsiniz. İşte gerekli malzemeler ve yapılışı…
Hazırlama süresi: 25 dakika
İPUCU: Soğuyunca uygun bir kaba koyup dondurabilirsiniz (maksimum 3 ay).
GEREKLİ MALZEMELER
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet soğan, kıyılmış
- 2 diş sarımsak, ezilmiş
- 1 adet acı biber, çekirdekleri ayrılmış ve kıyılmış
- 500 gr havuç, küp doğranmış
- 400 gr domates, küp doğranmış
- 500 ml sebze suyu
- ¼ kıvırcık lahana, doğranmış
- 400 gr konserve beyaz fasulye
- Bir demet taze reyhan yaprağı
- Servis için: Bayat ekmek
YAPILIŞI
- Büyük bir tencerede yağı ısıtın ve soğanları yumuşayana kadar pişirin. Sarımsak ve acı biberi ekleyip 2 dakika daha pişirin. Havuç, domates, sebze suyu ve lahanayı ekleyin.
- Fasulyeleri ve 2 yemek kaşığı ince kıyılmış reyhanı ekleyin. Karıştırın ve 20 dakika kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar kaynatın.
- Reyhan yaprağı ve sıcak ekmek kırıntıları ile servis edin.
AFİYET OLSUN
KİŞİ BAŞI
KALORİ 143
YAĞ 3 gr
DOYMUŞ YAĞ 0.5 gr
KARBONHİDRAT 28.7 gr