İşte Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşe Sena Binöz‘den elma tatlısı tarifi…
ELMA TATLISI KAÇ KALORİ?
Elma tatlısı (1 adet): 209 kcal
ELMA TATLISI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 2 orta boy elma
- 1 su bardağı kaynamış su
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 2 yemek kaşığı bal
- Karanfil
- Çubuk Tarçın
Süslemek için;
- 3 yemek kaşığı labne
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı hindistancevizi tozu
- 3-4 tam ceviz içi
- Toz tarçın
YAPILIŞI
Elmalar soyulur, ikiye bölünür, çekirdekleri çıkarılır ve tencereye dizilir. 1 su bardağı kaynamış su içerisine bal ve pekmez karışımı eklenir. Bu karışım elmaların üzerine eşit bir şekilde gezdirilir. Tarçın ve karanfil eklenerek tencerenin kapağı kapatılır; suyu çekene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır. Servis öncesinde labne, bal, hindistancevizi tozu ve toz tarçın karıştırılır, eşit olarak elmaların orta kısmına dağıtılır. Cevizler sıcak tavada 2-3 dakika kadar kavrulduktan sonra küçük parçalara bölünerek elmaların üzerine serpilir.
AFİYET OLSUN!