Elma tatlısı tarifi (Beslenme ve diyet uzmanından)

İşte Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşe Sena Binöz‘den elma tatlısı tarifi…

ELMA TATLISI KAÇ KALORİ?

Elma tatlısı (1 adet): 209 kcal

ELMA TATLISI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 2 orta boy elma
  • 1 su bardağı kaynamış su
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı bal
  • Karanfil
  • Çubuk Tarçın

Süslemek için;

  • 3 yemek kaşığı labne
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı hindistancevizi tozu
  • 3-4 tam ceviz içi 
  • Toz tarçın

YAPILIŞI

Elmalar soyulur, ikiye bölünür, çekirdekleri çıkarılır ve tencereye dizilir. 1 su bardağı kaynamış su içerisine bal ve pekmez karışımı eklenir. Bu karışım elmaların üzerine eşit bir şekilde gezdirilir. Tarçın ve karanfil eklenerek tencerenin kapağı kapatılır; suyu çekene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır. Servis öncesinde labne, bal, hindistancevizi tozu ve toz tarçın karıştırılır, eşit olarak elmaların orta kısmına dağıtılır. Cevizler sıcak tavada 2-3 dakika kadar kavrulduktan sonra küçük parçalara bölünerek elmaların üzerine serpilir. 

AFİYET OLSUN!