Barbekü soslu tavuk tarifi (2 kişilik)

Barbekü soslu tavuk tarifi ile karşınızdayız. Akşam yemeği için harika bir alternatif, yapması da çok kolay!

Hazırlama süresi: 30 dakika

KİŞİ BAŞI

  • KALORİ 720
  • YAĞ 34 gr
  • DOYMUŞ YAĞ 19 gr
  • KARBONHİDRAT 61 gr

GEREKLİ MALZEMELER

  • 6 adet minik tavuk fileto
  • 2 yemek kaşığı barbekü sos
  • 160 gr kabak
  • 8 adet dondurulmuş soğan halkası
  • 3 adet dondurulmuş baget ekmek
  • 50 gr sarımsaklı tereyağı
  • 50 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • 50 gr taze yeşil salata

HAZIRLANIŞI

  1. Fırını 200 °C’de ısıtın. Tavuk filetoları, barbekü sos ve kabaklar ile karıştırın. Fırın tepsisine dizerek 15 dakika pişirin.
  2. Bu sırada ayrı bir fırın tepsisine baget ekmekleri ve soğan halkalarını yerleştirin ve paketlerinin üzerindeki talimatlara göre pişirin.
  3. Ekmekleri yatay olarak ikiye bölün ve üzerlerine sarımsaklı tereyağı sürüp sebzeli tavuk filetoları ve peyniri koyun. Fırına geri koyun ve peynir eriyene kadar tutun. Ardından taze yeşillikler ve soğan halkaları ile birlikte servis edin.

AFİYET OLSUN!

Fasulyeli burrito tarifi (6 kişilik)