Zencefilli tarçınlı yılbaşı kurabiyesi tarifi

Zencefilli kurabiyeyi yemek dışında ne yapmalı? Mesela yılbaşı ağacınıza şeffaf kaplarla asılabilir süsler? İşte lezzetli ve sevimli görüntüsü ile zencefilli tarçınlı yılbaşı kurabiyesi tarifi…

GEREKLİ MALZEMELER

  • 4,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 250 g yumuşak tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 2 yumurta
  • 1/2 çay kaşığı tuz 
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Süslemek için: Beyaz süsleme glazürü ve beyaz şeker hamuru

YAPILIŞI

Derin bir karıştırma kabında un, nişasta ve pudra şekerini karıştırın. Tuz ve baharatları ilave edip harmanlayın. Yumurtaları ayrı bir kapta çırpıp tereyağı ile birlikte un karışımına ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Streç filme sarıp buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Hamurun yarısını unlanmış zeminde 3 mm kalınlığında açın ve farklı kurabiye kalıplarıyla kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış160 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra süsleme glazürü ile süslemeler yapabilirsiniz.

Yılbaşı menüsü önerisi ve tarifleri

Yılbaşı menüsüne ek, lezzet tarifleri: Panna Cotta, vişne şurubu, kurabiye