Yulaf kasesinde kahvaltı tarifi (2 kişilik) Kasesiyle birlikte yenilebilen tarif

Ekstra bir tabağa gerek yok aslında; çünkü onların kendileri zaten yenilebiliyor. Şık sunumlarıyla yenilebilir kaplardaki tariflerimiz, öğünlerinizde alternatif seçenekleriniz arasında yer alabilir.

MALZEMELER

  • 1 su bardağı yulaf kepeği
  • 1 paket yulaflı bisküvi
  • 30 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı süt

Servis için:

  • 200 gr tatlı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı yulaf kepeği
  • Taze meyveler

YAPILIŞI

Tereyağını eritip ılıttıktan sonra iri parçalanmış bisküviler, yulaf kepeği ve sütle birlikte mutfak robotuna aktarın. İyice karıştırıp ezin. Hamuru ısıya dayanıklı yuvarlak bir kabın ters tarafına elinizle bastırarak yayın. Buzlukta 15 dakika beklettikten sonra 190 dereceye ayarlı fırında, kıtırlaşana kadar kızartın. Daha sonra fırından alıp ızgara teli üzerine alarak soğumaya bırakın. Servis için önerilen malzemeyi dekoratif bir şekilde içine yerleştirin. Hemen servis yapın.

Yenilebilir kaplarda 3 tarif

Kahvaltılara lezzet katacak küçük tavsiyeler

Kahvaltıda yapılacak tarifler! Masanızda farklı tatlara yer açın