Yeşil fasulye turşusu nasıl yapılır? 2 kg yeşil fasulye, sarımsak, sirke, tuz ve şeker ile kış için yeşil fasulye turşusu hazırlayabilirsiniz.
NOT: Aklınıza gelebilecek tüm sebze ve meyvelerin turşularını da kurabilirsiniz. Mutfak raflarında gökkuşağı gibi bir etki yaratır! Cherry domates turşusu kışın salatalarına çok yakışır!
Gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekilde;
GEREKLİ MALZEMELER
- 2 kg taze fasulye
- 5 diş sarımsak
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Kaynar su
YEŞİL FASULYE TURŞUSU NASIL YAPILIR?
- Fasulyeleri yıkayıp süzdükten sonra uçlarını kesin. Kaynar suyun içine atın. Yüksek ateşte 3 dakika haşlayın.
- Haşladığınız fasulyeleri suyun içinden çıkartıp buzlu suyun içine atarak şoklayın. Daha sonra suyun içinden alarak kavanoza dik olarak yerleştirin.
- Aralarına sarımsakları, tuzu, şekeri, üzüm sirkesini ilave edin. En son kaynar suyu kontrollü olarak fasulyeler tamamen suyun içinde olacak şekilde dökün.
- Kavanozların ağzını, daha önceden kullanılmamış ve iyice sterilize edilmiş kapaklarla sıkıca kapatın. Kavanozların hepsini ters çevirin.
- Bu işlemle böylece yarım saat kadar kavanozların sızıp sızmadığını kontrol etmiş olursunuz. Bir gün sonra kapaklarını tekrar kontrol edip iyice kapandığından emin olun.
- 20-25 gün sonra fasulye turşunuz hazırdır. Bu işlemi havuç ve biberler için de uygulayabilirsiniz.
Aşağıdaki tariflerimiz de kış için güzel bir hazırlık yapmanız konusunda işinize yarayacaktır.
AFİYET OLSUN!
Mutfakta kış hazırlıkları: Turşu, marmelat, konserve tarifleri