Yaban mersinli kolay kek tarifi ile karşınızdayız. Pratik ve lezzetli tatlı tarifi ile masalarınızı şenlendirin.
GEREKLİ MALZEMELER
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı şeker veya toz Stevia (opsiyonel herhangi bir şeker alternatifi akçaağaç şurubu, agave şurubu)
- Yarım su bardağı zeytinyağı veya 75 gr kadar eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 2 (veya biraz daha az) su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 damla vanilya ekstratı
- 1 paket yaban mersini unlanmış
- 1 tutam tuz
YAPILIŞI
Yumurtaları şeker ile çırpın. Sonra tüm sıvıları ilave edin ve tekrar çırpın. Daha sonra tüm toz malzemeleri karıştırıp ekleyin. Bir tutam tuz da koyun. Sonra spatula ile karıştırıp (mikserle değil) içine unlanmış yaban mersinlerini koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40/45 dakika pişirin. Kek soğuduktan sonra üstünü yaban merşinleri ile süsleyin veya limonlu sos ya da pudra şekerli limon suyu ile glazür hazırlayıp dökün. Not: Sevinç Hanım tarifleri çoğu zaman göz kararı ile yapıyor.
AFİYET OLSUN!
Bu tariflerimiz de ilginizi çekebilir:
- Unsuz, yağsız, şekersiz kek tarifi (4 kişilik)
- Havuçlu kek tarifi: Cevizli, portakal kabuklu tarif
- Ayvalı kek tarifi- 3 adet ayva ile leziz kek
- Yaban mersinli kek tarifi
- Top kek tarifi – Görüntüsü de tadı da harika
- Kakaolu çabuk kek tarifi
- Frenk üzümlü, beyaz çikolatalı kek tarifi
- Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik)