Vişne reçeli tarifi ile karşınızdayız. 1 kg vişne ile yapabileceğiniz bu tarifin püf noktalarını anlattık. İşte gerekli malzemeler ve yapılışı…
GEREKLİ MALZEMELER
- 1 kg vişne
- 1 kg toz şeker
- Yarım limonun suyu.
VİŞNE REÇELİ NASIL YAPILIR?
- Vişneleri temizce yıkadıktan sonra sap ve çekirdeklerini ayıklayın.
- Tencereye alıp üzerini şekerle örtün ve tencerenin kapağını kapatıp bir gece bekletin.
- Ertesi gün kısık ateşte reçel kıvamını alana kadar pişirin.
- Üzerindeki köpükleri sık sık temizleyin.
- Ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyip karıştırın.
- Temizce yıkayıp kaynatarak mikroplardan arındırdığınız kavanozlara aktarın.
- Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın.
AFİYET OLSUN!
ÜÇ BAHARATLI VİŞNE REÇELİ
Kakule çekirdeklerini kırarak içindeki tohumlar ile birlikte tarçın ve karanfilleri de ekleyerek temiz ince bir tülbent bezinin içerisine yerleştirin. Bezi torba haline getirip kaynatmakta olduğunuz vişne tenceresine salın. Üç baharatlı vişne reçeliniz aromatik tadına yavaş yavaş kavuşmaya başlayacak!
Vişne reçeli tarifimiz bu şekilde. Aşağıdaki tariflerimiz de ilginizi çekebilir…
Zencefilli limonlu mürdüm eriği marmelatı tarifi
İncir reçeli nasıl yapılır? İşte kolay tarif