Sıcak olarak sunulan bu tatlı davet sofraları için oldukça uygun.
Hazırlama süresi: 30 dakika
İPUCU: Portakal, nane ya da fındık aromalı bir bitter çikolata ile güzel bir tat elde edersiniz.
GEREKLİ MALZEMELER
• 250 gr bitter çikolata, doğranmış
• 75 gr tereyağı
• 3 adet büyük yumurta
• 125 gr esmer şeker
• 1 tatlı kaşığı vanilya özü
• 125 gr badem tozu
• 6 yemek kaşığı karamel sos
• 2 yemek kaşığı krema
• 1 ½ tatlı kaşığı deniz tuzu
Servis için:
• Krema
YAPILIŞI
- Fırını 190 °C’de ısıtın. Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Pürüzsüz olunca ateşten alın.
- Büyük boy bir cam kapta yumurtaları, şeker ve vanilyayı el mikseri ile iki katına çıkana kadar çırpın. İçine yavaşça çikolata karışımını ekleyin ve ardından badem tozunu karıştırın.
- Başka bir kapta karamel, krema ve tuzu karıştırın ve bu karışımı altı yağlanmış mini fırın kaplarına paylaştırın. Çikolata karışımını üzerine dökün. Fırın kaplarını bir fırın tepsisine dizin ve 12-15 dakika pişirin. Krema ile birlikte sıcak servis yapın.