Tarçınlı kayısı konservesi tarifi ile karşınızdayız. İşte gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı…
BİR ADET TARÇIN YETER! Kavanozların ağız kısımlarına rafya ipleriyle tarçın çubukları bağlayarak daha dekoratif görünmelerini sağlayabilirsiniz.
GEREKLİ MALZEMELER
- 2 kg kayısı
- 2 adet tarçın çubuk
- 2 su bardağı toz şeker
- 4-5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
Kayısıları yıkayıp süzün. Bıçağın sivri ucuyla veya ucu yakılmış yorgan iğnesi yardımıyla üç yerinden delip kavanozlara yerleştirin. Şerbeti için şekeri, tarçın çubuğunu ve suyu tencereye aktarın. 10 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin. 1 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Şurup sıcakken kayısıların üzerine, kayısıları örtecek seviyede ekleyin. Uzun bir bıçak yardımı ile kavanozun kenarından tabanına doğru batırarak, kavanozun içindeki hava boşluklarını giderin. Sterilize edilip iyice kurumuş kavanoz kapağı ile kavanozun ağzını iyice kapatın.
AFİYET OLSUN!
Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:
- Mutfakta kış hazırlıkları: Turşu, marmelat, konserve tarifleri
- Kızılcık marmelatı tarifi (1 kg kızılcık ile yapılışı)
- Kayısı marmelatı nasıl yapılır? 20 dakikada hazır
- Yaz mevsimini kavanozda saklayın! Turşu, reçel, marmelat, salça
- Erik marmelatı tarifi (1 kg erik ile marmelat nasıl yapılır?)
- Zencefilli limonlu mürdüm eriği marmelatı tarifi
- Tarçınlı, zencefilli elma marmeladı tarifi (Kolay tarif)
- İncir reçeli nasıl yapılır? İşte kolay tarif