Tahinli kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Süslü bir atıştırmalık masası için tahinli kurabiye olmazsa olmazlardan biridir.
- Bu tariflerimiz de ilginizi çekebilir: Yılbaşı menüsüne ek, lezzet tarifleri: Panna Cotta, vişne şurubu, kurabiye
- Zencefilli tarçınlı yılbaşı kurabiyesi tarifi
- Şekerlemeli kurabiye tarifi (4 kişilik)
MALZEMELER
- 150 ml tahin
- 50 gr yumuşak tereyağı
- 150 gr şeker
- 1 yumurta
- 250 gr un
- 1 paket vanilya
- 5 ml kabartma tozu
- Üzerine susam, damla çikolata.
YAPILIŞI
Un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın. Yumurta, tahin ve tereyağını spatula ile ezip karıştırın. Üzerine unu koyup yoğurun. Hamuru 20 dakika buzdolabında bekletin. Fırını 180 derecede ısıtın. Hamuru merdane ile 6 mm kalınlığında inceltin. Kurabiye kalıpları ile kesin. Silikon spatula yardımı ile silikon fırın tepsisi üzerine koyun. Üzerine susam serpip damla çikolata koyup bastırın. Isıtılmış fırında 12-15 dakika pembeleşene kadar pişirin.
İPUCU: Sihirli Merdane’nin kurabiye kalıplarını kenarlarına takıp hamurlarınızı 3 mm, 6 mm kalınlığında ya da kurabiye kalıplarını çıkarıp istediğiniz kalınlıkta açabilirsiniz. İçine ılık su koyup mayalı hamurları, soğuk su koyup tart hamurlarını kolaylıkla şekillendirebilirsiniz.