portakallı havuç-reçeli-tarifi

Portakallı havuç reçeli tarifi!

Portakallı havuç reçeli tarifi ile karşınızdayız. Kış aylarında nefis bir kaşık reçelle yapılan kahvaltı gibisi yok. Yazın rengini, tadını ve enerjisini saklamak için haydi iş başına.

GEREKLİ MALZEMELER

  • 3 adet havuç,
  • 2 adet portakal,
  • 1 çay bardağı su,
  • Yarım limon suyu,
  • 2.5 su bardağı toz şeker,
  • 3-4 adet karanfil.

HAZIRLANIŞI

  • Havuçların dış kabuklarını soyun ve irice rendeleyin. Portakal kabuklarını da rendeleyip bir tencereye alın. Portakal suyunu sıkın ve havuçlara ekleyin.
  • Şeker, su ve karanfili de ilave edip kısık ateşte arada bir tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırarak havuçlar iyice yumuşayana kadar pişirin.
  • Son olarak limon suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynatın. Karanfil tohumlarını alın, üzerindeki köpüğü bir kaşık yardımı ile temizleyin. Sıcakken steril kavanozlara koyup serin bir yerde muhafaza edin.

Portakallı havuç reçeli tarifi bu şekilde. Afiyet olsun.

Aşağıdaki tariflerimiz de ilginizi çekebilir.

portakallı havuç-reçeli-tarifi

Kayısı reçeli tarifi: 1 kg kayısı ile reçel yapılışı

Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur?

İncir reçeli nasıl yapılır? İşte kolay tarif

Mutfakta kış hazırlıkları: Turşu, marmelat, konserve tarifleri