Papatya çayı nasıl yapılır ve nasıl demlenir? sorusunun yanıtı sıklıkla merak ediliyor. Kış aylarının en sevilen sıcak içeceklerinden papatya çayı, mevsim farketmeksizin çokça tüketiliyor. Peki papatya çayı nasıl demlenir? İşte gerekli malzemeler ve yapılışı…
GEREKLİ MALZEMELER
- Kurutulmuş papatya
- 1 adet yeşil limon
- 2-3 adet yıldız anason
- 2 adet esmer şeker
- Kaynamış su
PAPATYA ÇAYI NASIL YAPILIR?
Hazırlanışı: Kurutulmuş papatya ve yıldız anasonu demleyeceğiniz çaydanlığa koyun. Üzerine, kaynayıp 1 dakika beklemiş suyu ekleyin. Ağzını kapatıp 3-5 dakika demlenmeye bırakın. Demlenen çayı süzgeç ile süzüp 2 dilim limon ekleyin ve 2 adet esmer şekerle tatlandırın. 1 bardak için yarım avuç papatya (4-5 baş) yeterli.
Kekremsi tadını gidermek için içine bir kaşık bal ekleyebilirsiniz.
PAPATYA ÇAYI FAYDALARI
- İştah açar, ateş düşürür,
- Migren ve strese iyi gelir.
Dikkat! 50 cl için 4-5 baş yeterlidir. Birkaç dakika demleyin. Çayı bekletmeyin. İkinci bir fincan için yeniden demleyin. Beklemiş ve rengi koyulaşmış çay bulantı yapabilir.
Tarif: Evbahçe
Papatya çayı nasıl yapılır? sorusunun yanıtı bu şekilde. Aşağıdaki yazılarımız da ilginizi çekebilir…
Kış çayı tarifi: Bitki ve meyvelerle gelen sağlık
Bitki çayı tarifleri ile hastalıklardan korunun
Sağlıklı, şifalı ve leziz kış çorbası tarifleri içinizi ısıtacak