Birbirinden lezzetli, rengarenk makaronlar özellikle içeceğinizin yanında görüntüsü ve tadı ile herkesi büyülüyor. Peki makaron nasıl yapılır? Makaron çeşitleri nelerdir? Cupcake’li, ahududulu, bademli, mentollü ve beyaz çikolatalı, ananaslı ve daha pek çok makaron çeşidini anlatıyoruz.
Pastel tonların en naif hallerinin buluştuğu makaronlu lezzetler sadece damakları şenlendirmekle kalmıyor dekoratif olarak da çarpıcı sunumlar yaratmanızı sağlıyor.
LAVANTALI MAKARONLAR
Eğer bir arkadaşınıza çaya giderken negötüreyim diye düşünüyorsanız ona bir kutu makaronu götürebilir, kendi yaptığınız paketi ise kurdele ve lavanta dallarıyla süsleyebilirsiniz.
MAKARON TARİFİ
MALZEMELER:
- 75 gram yumurta akı (bayat)
- 75 gram toz badem
- 150 gram pudra şekeri
- 30 gram toz şeker
- Bir tutam tuz
- Gıda boyası Ganaj Kreması için: 100 gr beyaz çikolata
- 100 gr krema
MAKARON NASIL YAPILIR?
Badem tozu ve pudra şekerini elekten geçirin. Bademler toz halinde değilse blenderdan geçirmelisiniz. Kullandığınız malzemenin nemli olmamasına özellikle dikkat edin.
Yumurta aklarını biraz tuz ile orta ayardaki mikser ile çırpın. Katılaşmaya başlayınca içine toz şekeri yavaşça ilave edin ve hızını artırın. Karışım homojen bir şekilde köpük kıvamına gelince çırpmayı bırakın.
Badem ve pudra şekerli karışımı 3 defa eleyerek yumurtalı karışıma ekleyin. Karışımı tahta kaşık yardımı ile havalandırarak alttan üste doğru karıştırmaya özellikle dikkat edin.
Elde ettiğiniz karışımı sıkma torbasına doldurun. Yağlı kağıtların üzerine daireler çizerek eşit ölçüde makaronlar hazırlayabilirsiniz. Karışımı çizmiş olduğunuz dairelerin içine sıkın.
Sıktıktan sonra tepsiyi tezgaha iyice vurarak yuvarlakların düzgün ve hamurun havasız olmasını sağlayabilirsiniz. Fırına vermeden önce 30 dakika kadar oda sıcaklığında bekletip kurutun. Makaron tepsinizi önceden ısıtılmış fırında (160 derece) 15-20 dakika pişirin.
Soğuyana kadar kağıttan çıkartmayın. İçi için beyaz çikolatayı benmari usulü eritip içine 100 ml çırpılmış krema ekleyin ve buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Soğuyan makaronların arasına hazırlamış olduğunuz ganaj kremasını sürünüz.
CUPCAKE’Lİ MAKARON
Karşı konulmaz bir lezzet olan cupcake’leri üzerlerine birer makaron ekleyerek çok daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.
LOLİPOP GİBİ
Kağıt pipetleri ikiye kesip uçlarına minik kurdeleler bağlayarak makaronları sunabilirsiniz.
AHUDUDULU VE BADEMLİ MAKARONLAR
Ahududulu ve bademli makaron için 2 çay kaşığı pembe gıda boyası, badem ezmesi ve 3/4 fincan ahududu reçeli kullanabilirsiniz.
MENTOLLÜ VE BEYAZ ÇİKOLATALI MAKARONLAR
Mentollü ve beyaz çikolatalı makaron için ezilmiş nane, 2 çay kaşığı yeşil gıda boyası kullanabilirsiniz. Küçük parçalara ayırdığınız beyaz çikolataları mikrodalgada eritebilirsiniz.
YABAN MERSİNLİ VE CHEESECAKE’Lİ MAKARON
Yaban mersinli ve cheesecake’li makaron için 3 çay kaşığı mavi gıda boyası, tatlandırmak için vanilya özütü, içi içinse krem peynir ve yaban mersini reçeli kullanabilirsiniz.
VANİLYALI VE BALLI MAKARONLAR
Vanilyalı ve ballı makaron için 2 çay kaşığı mor gıda boyası, tatlandırmak için vanilya özütü, içi içinse mascarpone peyniri ve kurutulmuş lavanta kullanabilirsiniz.
ANANASLI MAKARON
Ananaslı makaron için 2 çay kaşığı sarı renkli gıda boyası, tatlandırmak için vanilya özütü, içine ise krema haline getirdiğiniz ananası kullanabilirsiniz.
BEZE TARİFİ
MALZEMELER:
- 3 adet yumurta akı (oda ısısında)
- 1 su bardağı şeker
- Bir tutam tuz
- Gıda boyası
BEZE NASIL YAPILIR?
- Derin bir kaba yumurta akını koyup bir tutam tuz ekleyip mikser ile çırpın.
- Karışım köpük köpük olana kadar çırpma işlemine devam edin.
- Şekeri azar azar karışıma ilave ederek 10 dakika çırpmaya devam edin.
- Karışımı sıkma torbasına koyup yağlı kağıtla örtülü fırın tepsisine sıkın.
- Önceden ısıtılmış 100 C0’de fırında 60 dakika pişirin.
HAZIRLAYAN İLKE YILMAZ FOTOĞRAFLAR BİLGE CAN GÜRER TARİFLER CANELLA BAKERY/ NIŞANTAŞI