Kremalı enginar çorbası tarifi ile karşınızdayız. 4 kişilik bu lezzetli tarifi mutlaka denemelisiniz. İşte gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı…
MALZEMELER
- 4-5 çanak küçük enginar, temizlenmiş
- 1 dal kereviz sapı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 litre tavuk suyu (veya su)
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yumurtanın sarısı
- 1 çay bardağı krema
- Tuz, taze çekilmiş karabiber
YAPILIŞI
Tereyağını eritip küçük küçük doğradığınız enginarları 3-4 dakika kavurun. Unu ilave edip sürekli karıştırarak birkaç dakika daha kavurun. Tavuk suyunu ve irice doğradığınız kereviz sapını ilave edin. Orta ateşte 15 dakika haşlayın. Enginarlı tavuk suyunu süzün. Blender’da püre haline gelene dek ezin.
Suyuyla birlikte tekrar ocağın üzerine alın. Orta ateşte birkaç taşım kaynamaya bırakın. Bu arada meyanesini hazırlayın. Bunun için yumurta sarılarını çırpın, kremayı ekleyip 1-2 dakika daha çırpın. Elde ettiğiniz karışıma kaynamakta olan çorbanın suyundan birkaç kaşık kadarını alıp ılıtın.
Meyanesini kaynamakta olan çorbaya yavaşça ekleyin, hızlıca çırpın. Ocaktan alın, tuzunu ve karabiberini ekleyip tatlandırın. Üzerine isterseniz iyice kızartılmış ekmek parçalarını serpip sıcak sıcak servis yapın.