keçi peynirli incirli tart

Keçi peynirli ve incirli tart tarifi – İşte lezzetli tart tarifi!

İncirin doğrudan cennetten geldiği söylenir. Şeker mi şeker bu Akdeniz meyvesi; salata, makarna, pizza ve tatlıları göksel bir deneyime dönüştürüyor.

Keçi peynirli ve incirli tart tarifi ile karşınızdayız. Bu lezzetli tarifi günün her saatinde tüketebilirsiniz. İşte gerekli malzemeler, kalori miktarı, hazırlama süresi ve tüm detaylarıyla keçi peynirli incirli tart tarifi…

  • Adedi: 415 kalori,
  • 28 gr yağ
  • Hazırlama süresi: 55 dakika
  • Soğutma süresi: 30 dakika
  • 8 adet

GEREKLİ MALZEMELER

  • Hamuru için: 250 gr un
  • 100 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 tutam tuz
  • İç harcı için: 4 adet ortadan bölünmüş incir,
  • 125 gr keçi peyniri,
  • 3 yumurta,
  • 180 ml krema,
  • 1 yemek kaşığı Frenk soğanı,
  • 20 gr rendelenmiş parmesan peyniri,
  • Tuz,
  • Karabiber

KEÇİ PEYNİRLİ İNCİRLİ TART NASIL YAPILIR?

Hamurun malzemelerini iki yemek kaşığı suyla yoğurun. Hamuru streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında soğutun. Hamuru unlanmış bir tezgâhta sekiz santim çapında daireler şeklinde açın. Daireleri sekiz santim çapında tart kalıplarına yerleştirin.

Hamurdan kenarlar yapın ve tabanına çatalla delikler açın. İncirleri ve keçi peynirini eşit olarak dağıtın.

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Yumurta, krema, Frenk soğanı, keçi peyniri ve parmesan peynirini karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.

Yumurtalı kremayı kalıplara dağıtın. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika pişirin. Yeşil salatayla birlikte servis edin.

Evbahçe Dergisi / Aytaç Özkardaş GOZZI
Fotoğraflar: Ozan KUTSAL
Çeviri: Nuran Anette Batu

Kayısılı rustik tart tarifi

Hellim peynirli incir salatası tarifi (4 kişilik tarif)

İncir reçeli nasıl yapılır? İşte kolay tarif