Izgara somonlu kinoa salatası tarifi ile karşınızdayız. İşte gerekli malzemeler ve yapılışı…
GEREKLİ MALZEMELER
- 160 g karışık Akdeniz yeşillikleri
- 160 g Norveç somonu
- 50 g cherry domates
- 50 g Çengelköy salatalık
- 75 g avokado dilimi
- 1 adet haşlanmış kuşkonmaz
- 50 g haşlanmış mor kinoa
- 25 g çuşka biberi
Balzamik sos: 25 g balzamik sirke, 10 g nar ekşisi, 10 g süzme çiçek balı, tuz
HAZIRLANIŞI
Kinoayı yıkayın. 1 bardak kinoaya 2 bardak su koyarak kısık ateşte 10 dakika kadar haşlayın ve demlenip soğumaya bırakın. Norveç somonunu önlü arkalı yanmaz tavada ya da ızgarada pişirin. Karışık Akdeniz yeşilliklerini, salatalık ve domatesleri bol su ile yıkayın ve kurutun. Salatalıkları dilimleyin, domates ve yeşilliklerle geniş bir kapta karıştırın. Avokado dilimleri, kuşkonmaz, çuşka biberi ve haşlanmış kinoayı da ekleyin. Izgara somonu da salatanızın üzerine koyun. Balsamik sosun malzemelerini karıştırıp hazırladığınız salatanın üzerine dökerek servise hazır hale getirin.
Bol yeşillikli kinoa salatası tarifi – Lezzetli atıştırmalık