İncir reçeli nasıl yapılır

İncir reçeli nasıl yapılır? İşte kolay tarif

İncir reçeli nasıl yapılır? sorusu kış hazırlıklarını sürdüren onlarca kişi tarafından sıklıkla araştırılıyor. Sizler için incir reçeli yapımını anlatıyoruz.

İNCİR REÇELİ YAPIMI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 500 g incir,
  • 500 g toz şeker,
  • 2 su bardağı su,
  • yarım limonun suyu,
  • 3-4 adet karanfil
incir reçeli nasıl yapılır

İNCİR REÇELİ NASIL YAPILIR?

İncir reçeli nasıl yapılır? İşte yanıtı… İncirlerin kabuğunu soyun. Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin. Acısını almak için 5 dakika kaynatıp suyunu süzün. Tekrar su ekleyip haşlayın. Bu işlemi üç kez tekrarlayın.

İncirleri süzgece alıp elinizle hafifçe bastırarak suyunu süzün. Başka bir tencerede 2 bardak su ile şekeri kaynatın.

Şeker eridiğinde limon suyu ve karanfil ekleyip 15 dakika kaynatın. İncirleri ilave edip 20-25 dakika daha kaynatın.

Şurup koyulaştığında tencereyi ocaktan alın. Soğuyunca kavanoza doldurup kapağını kapatın.

Yaz mevsimini kavanozda saklayın! Turşu, reçel, marmelat, salça

Kayısı reçeli tarifi: 1 kg kayısı ile reçel yapılışı

Reçel zamanı: Zencefilli limonlu mürdüm eriği marmelatı tarifi

Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik tarif

Daha önce denemediğiniz turşu tarifleri! Ağzınız sulanacak!

Mutfakta kış hazırlıkları: Turşu, marmelat, konserve tarifleri