Havuçlu kek tarifi arıyorsanız, sizler için farklı bir tarifimiz var. Cevizli, portakal kabuklu, karanfilli bir havuçlu kek hazırlamak ister misiniz?
Blogger, şef ve yemek stilistlerinin, ister sabah çayına isterseniz beş çayına yapabileceğiniz ve beğenilmesi garanti tariflerinden lezzetli bir seçim yaptık.
HAVUÇLU KEK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 100 gr tereyağı
- 1 çay bardağı su
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
- Yarım çay kaşığı karanfil (havanda ezilmiş)
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 500 gr havuç
- 100 gr ceviz içi
- 50 gr bitter damla çikolata (sütlü de olabilir)
- 3 yemek kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
Üzeri için:
- Yarım paket krem şanti
- 1 çay bardağı soğuk süt
- Fındık krokan için: 100 gr fındık
- 100 gr toz şeker
- 1 çay kaşığı limon suyu
HAVUÇLU KEK NASIL YAPILIR?
Krokan için orta boy bir tavayı ocağa alın. Tava ısınınca şeker ile fındıkları dökün. Şeker eriyip rengi karamelleşince limon suyunu ekleyin. Karışım iyice katılaşmaya başlayınca ocaktan alın. Krokanı yağlı kağıdın üzerine istediğiniz incelikte veya kalınlıkta dökün. Donunca parçalayıp servis için hazır edin. Kek için yumurtalar ile şekeri köpük köpük olana dek mikser yardımıyla çırpın.
Suyu, eritilip ılınmış tereyağını ekleyin. 1 dakika daha orta devirde çırpın. Ayrı bir kapta elenmiş unu, karanfili, tarçını, kabartma tozunu, rendelenmiş portakal kabuğu ile vanilyayı harmanlayın. Unlu malzeme ile yumurtalı karışımı birleştirin. Spatula ile karıştırmaya başlayın. Rendelenmiş havucu ve ceviz içini ilave edin. Yağlanmış yuvarlak kek kalıbına dökün. Üzerine damla çikolata ile rendelenmiş hindistancevizi serpin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin.
Üzeri için, krem şanti ile soğuk sütü mikserle çırpıp buzdolabında bekletin. Kek pişince oda ısısında soğutun. Üzerine hazırladığınız krem şanti ile gelişigüzel parçaladığınız fındık krokandan serpin. Orman meyvesi ile de süsleyebilirsiniz.
Krep tarifi – Kolay lezzetli krep nasıl yapılır?
Pastadaki meyvelerin kararmaması için ne yapılır? Kararmayı önleyen jöle tarifi