Geyikli kurabiye tarifi ile karşınızdayız. İşte gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı…
- Bu tariflerimizi de deneyebilirsiniz: Zencefilli tarçınlı yılbaşı kurabiyesi tarifi
- Yılbaşı menüsü önerisi ve tarifleri
GEYİKLİ KURABİYE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
(Yaklaşık 20 adet 4 cm çapındaki disk kurabiyeler)
- 125 gr un,
- 50 gr pudra şekeri,
- 100 gr tereyağı (soğuk),
- 1 yumurta sarısı,
- 1 çimdik tuz
YAPILIŞI
Un, pudra şekeri ve tuz beraber bir kaba elenir. Küp doğranmış soğuk tereyağları kabın içindeki kuru karışıma ovuşturularak yedirilir. Ardından yumurta sarısı eklenir ve karışım homojen hale gelinceye kadar aynı şekilde ovuşturulmaya devam edilir. Tezgaha alınan hamur, top yapılıp hafifçe düzleştirildikten sonra buzdolabında yarım saat dinlendirilir.
Dinlenmiş hamur merdane yardımıyla 3 milimetre kalınlıkta açılır ve 4 santimetrelik yuvarlak kurabiye kesiciyle disk şeklinde kesilir. Çok hafif tereyağlanmış ince kenarlı bir tepsiye dizilip buzdolabında en az beş saat dinlendirilir. 160 ̊C’de önceden ısınmış fırında altı pembeleşene kadar pişirilir.
Fırından çıkan kurabiyeler bir telin üzerinde soğutulur. Kağıttan yapılan külahların içine eritilmiş çikolata konur ve açık ucu kıvrılarak kapatılır. Sivri ucu makasla kesilir ve kurabiyeye çikolatadan geyik boynuzları ve gözleri yapılır. Kırmızı bonibonlar bir parça eritilmiş çikolata damlatılarak üzerine yapıştırılır ve burun yapılır.